We horen het graag als je vragen hebt.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Geen probleem. Grote kans dat je het antwoord hieronder vindt. Heb je andere warmteoverdracht-gerelateerde vragen? We horen graag van je. Als je via onderstaand formulier contact met ons opneemt, zullen we je zo snel mogelijk van een reactie voorzien.

Een warmtewisselaar is een apparaat dat warmte van het ene medium (vloeistof, gas) overbrengt naar een ander medium. De media zijn door middel van een wand van elkaar gescheiden.

Een gesoldeerde warmtewisselaar bestaat uit een pakket geperste platen die door middel van een soldeerverbinding met elkaar verbonden zijn. Een gesoldeerde warmtewisselaar is zeer compact en feitelijk alle onderdelen van de warmtewisselaar staan in contact met de media.

Dat is afhankelijk van tal van factoren zoals media, temperaturen, debieten, vermogen en drukval. De specialisten van Kapp kunnen je op basis van bovenstaande factoren van een passend voorstel voorzien. Gebruik daarvoor ons berekeningsformulier.

Als een gesoldeerde warmtewisselaar voor jouw toepassing niet geschikt is, zullen we het niet nalaten je dat te vertellen. Kapp heeft praktisch ieder type warmtewisselaar in haar scope. Wij leveren o.a. platenwarmtewisselaar, buizenwarmtewisselaars, volledig gelaste warmtewisselaars en luchtwarmtewisselaars, van 1 kW tot tientallen MW, van 0,1 m2 tot duizenden m2. Zoek je een warmtewisselaar voor een industriële toepassing? Bezoek www.kapp.nl.

Weet je al exact welke warmtewisselaar je nodig hebt? Dan informeren we je graag over de actuele levertijd en prijs. Je kan jouw warmtewisselaar direct bij Kapp bestellen. Weet je nog niet exact welke warmtewisselaar je nodig hebt? Neem dan contact met ons op via het berekeningsformulier, vervangingsformulier, de foto-uploadfunctie of bel of mail direct.

De standaard levertijd van onze gesoldeerde warmtewisselaar is meestal zo’n 5 á 6 werkweken. Maar we beschikken over een grote voorraad. Neem contact met ons op om actuele levertijden en voorraad te checken.

Is jouw huidige warmtewisselaar defect? Dan wil je deze graag snel vervangen hebben. Wij leveren warmtewisselaars van Kelvion. Door het brede assortiment hebben wij (bijna) altijd een model dat jouw huidige warmtewisselaar kan vervangen, zonder dat je daarvoor ingrijpende aanpassingen in je leidingwerk hoeft te doen. Vul het vervangingsformulier in en we informeren je zo snel mogelijk over een vervangende warmtewisselaar.

Overige vragen

Contactformulier

Kunnen we je helpen?

Wil je praten met mensen die de installatiebranche en industrie kennen en alles weten op gebied van warmteoverdracht? We helpen je graag. Bel of mail ons!